body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Autoriidat

Myyjän tiedonantovirhe – Tesla ja FSD (Full Self-Drive)
Tässä artikkelissa tarkastellaan myyjän vastuuta ja ostajan oikeuksia tilanteessa, jossa ajoneuvon ominaisuuksista on annettu vääriä tietoja.
Lue Lisää
Tilattua Peugeot e-2008 sähköautoa ei voida toimittaa – myyjän vastuu? Miten asiasta kirjoittaa lakimies entä miten saman asian ilmaisee tekoäly?
Oletteko kuulleet tekoälystä, Chat GPT:stä? Entä Hullujen Päivien epäonnisesti myymistä Peugeot e-2008 autoista? Perehdyimme kumpaankin asiaan ja teimme testin, miten tekoäly kirjoittaisi artikkelin myyjän vastuista.
Lue Lisää
Hovioikeus purki autokaupan, vaikka autoliike oli valmis maksamaan osan korjauksesta
Tuoreen hovioikeuden tuomion mukaan autokauppa on purettava, jos autoliike vaatii ostajaa osallistumaan auton korjauskustannuksiin.
Lue Lisää
Autoriitoihin tolkkua – kuluton korjaaminen tarkoittaa oikeasti 0 euroa!
Kuluttajansuojalain 5 luvun 18 §:n 1 momentin mukaan korjaus on suoritettava niin, ettei ostajalle aiheudu kustannuksia. Lain sanamuoto on yksiselitteinen ja sen perusteella kustannuksia ei saa aiheutua ostajalle.
Lue Lisää
Autokauppaan liittyvä kuluttajansuojalaki muuttuu
Kuluttajansuojalaki muuttui vuoden 2022 alussa ja sitä siis sovelletaan kaikkiin sellaisiin autokauppoihin, jotka ovat tehty 1.1.2022 tai sen jälkeen.
Lue Lisää
Hovioikeus purki autokaupan teknisten vikojen vuoksi
Koska Autotalo ei ollut korjannut virheitä kuluttajansuojalain 5 luvun 18 §:ssä tarkoitetulla tavalla ja koska virheitä ei voitu pitää tarkoitetulla tavalla kokonaisuutena arvostellen vähäisinä, A:lla oli oikeus purkaa kauppa.
Lue Lisää
Nettihuutokaupasta ostetun matkailuauton kauppa voitiin perua etämyyntisäännösten perusteella
Pelkkä mahdollisuus osallistua huutokauppatilaisuuteen fyysisesti, ilman sen tosiasiallista järjestämistä, ilmoittautumalla etukäteen, ei vastaa yleistä käsitystä perinteisestä huutokaupasta.
Lue Lisää
Hovioikeus purki autokaupan, kun auto kulutti öljyä
Vian korjaaminen olisi edellyttänyt moottorin osittaista uusimista tai ainakin varsin laajamittaisia moottorin korjaustoimenpiteitä. Yhtiön kieltäydyttyä korjaamasta ajoneuvossa ilmennyttä vikaa Kantajalla katsottiin olevan oikeus purkaa kauppa.
Lue Lisää
Käräjäoikeus purki "sellaisena kuin se on" -ehdolla myydyn autokaupan
Käytetynkin auton kestoiän voidaan perustellusti olettaa olevan enemmän kuin kuusi kuukautta. Tässä tapauksessa auton vika ilmeni noin kaksi kuukautta kaupanteon jälkeen. Asiassa ei esitetty näyttöä siitä, että vika olisi seurausta tavanomaisesta kulumisesta tai että auto olisi vahingoittunut väärän käsittelyn takia.
Lue Lisää
Nettihuutokaupasta ostetun auton peruuttamisoikeus
Kysymyksiä on kuitenkin herännyt sen suhteen, voidaanko nettihuutokaupat rinnastaa perinteisiin huutokauppoihin vai katsotaanko nettihuutokaupat puolestaan etämyynniksi?
Lue Lisää
takaisin alkuun

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä