body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Asunto- ja remonttiriidat

Ostaja vaatii hinnanalennusta
Asunnon virheet ovat usein laatuvirheitä. Ostajalla on näissä tilanteissa oikeus vaatia virhettä vastaavaa tai muuten virheeseen nähden määrältään kohtuullista hinnanalennusta. Ostajan onkin hyvä olla tietoinen, mitkä seikat vaikuttavat hinnanalennuksen määräytymiseen ja mitä velvollisuuksia ostajalla itsellään on.
Lue Lisää
Asuntokaupan purku kosteusvaurio
Asunnon kosteusvaurio on ikävä yllätys. Asunnon kosteusvaurio voi oikeuttaa kaupan purkamisen. Se missä tilanteessa purkuoikeus syntyy, määräytyy asuntokaupoissa asuntokauppalain ja kiinteistökaupoissa maakaaren perusteella.
Lue Lisää
Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio
Myyjä on pääsääntöisesti vastuussa asunnosta löytyvistä virheistä ja asunnon kosteusvaurioista, mutta vastuu voi tietyissä tilanteissa rajoittua tai poistua kokonaan. Myyjä ei kuitenkaan vastaa asunnon virheistä loputtomiin, minkä lisäksi ostajan oma toiminta voi vaikuttaa myyjän vastuun laajuuteen.
Lue Lisää
Talopaketin hinnankorotus
Sillä joka ylivoimaiseen esteeseen vetoaa, on aina näyttötaakka siitä, että jossain on ylivoimainen este. Se ei siis riitä, että ilmoitetaan materiaalipulan olevan ylivoimainen este ja sen perusteella nyt nostetaan hintoja.
Lue Lisää
Urakkasopimuksen tekeminen
Kun on kyse elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisistä urakkasopimuksista, on myös katsottu tarpeelliseksi säännellä näitä sopimuksia kuluttajansuojalailla.
Lue Lisää
Taloyhtiön vastuu kylpyhuoneremontissa
Kylpyhuoneremontti tulee vastaan monelle meistä jossain vaiheessa.
Lue Lisää
Taloyhtiön vastuunjakotaulukko
Taloyhtiön vastuujakotaulukko auttaa ymmärtämään, miten vastuut jakautuvat taloyhtiössä taloyhtiön ja osakkaiden välillä.
Lue Lisää
Ostajan selonottovelvollisuus asunto- ja kiinteistökaupassa
Yksi tärkeä ostajan velvollisuus on selonottovelvollisuus kaupan kohteesta eli asunnosta taikka kiinteistöstä.
Lue Lisää
Taloyhtiön hallituksen vastuu
Hallituksen vastuulle kuuluu ensinnäkin laaja joukko hallinnollisia tehtäviä. Hallituksen vastuulla on muun muassa yhtiökokousten järjestäminen sekä taloyhtiön sopimusasioiden ja talouden hoitaminen.
Lue Lisää
Kiinteistön hallinnanjakosopimus
Hallinnanjakosopimuksella sovitaan yhteisesti omistetun kiinteistön hallinnan ja käytön jakamisesta.
Lue Lisää
takaisin alkuun

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä