Kuluttajansuoja venekaupassa

Venekauppaan liittyvät virhetilanteet

Muista nämä asiat, kun veneesi rikkoutuu

Reklamoi kirjallisesti

Kirjoita esimerkiksi vapaamuotoinen sähköposti myyjälle tai hyödynnä Kuluttajaviraston reklamaatioapuria.

Hanki Vikadiagnoosi

Hanki veneestäsi vikadiagnoosi. Sinulla on oikeus viedä veneesi itse valitsemallesi korjaamolle. Pyydä korjausarvio kirjallisena!

Soita Laki Lehtoselle

Me annamme sinulle kattavan arvion oikeuksistasi ilmaiseksi. Usein asia ratkeaa jo antamiemme ilmaisten neuvojen avulla.

Ota Yhteyttä

1763Minna_H

Minna Pyykölä

Asiakkuusjohtaja
Yhteystiedot
services-1

Petteri Lehtonen

Osakas, OTK
Yhteystiedot

Muista nämä asiat, kun veneesi rikkoutuu

     

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.
Siinä selvitämme miten sinun asiasi hoidetaan parhaiten.

     

Mitä tehdä, kun vene hajosi heti oston jälkeen?

Veneen moottori rikkoutuu seuraavana päivänä tai viiden kuukauden kuluttua. Valitat asiasta liikkeeseen ja veneliike kertoo sinulle, että se korjaa veneen, mutta sinun on maksettava korjauksesta puolet tai enemmänkin. Voiko tämä olla oikein?

Vastaus tuohon yllä mainittuun kysymykseen on selkeästi ei. Kuluttajansuojalla venekaupassa tarkoitetaan sitä, että myyjällä on varsin ankara vastuu korjata veneessä havaitut viat tai purkaa kauppa.

Hyvin yksinkertaistetusti veneliikkeellä on kuluttajansuojalain perusteella vuoden kuluessa veneen luovutuksesta lähes aina velvollisuus korjata vene veloituksetta tai jos liike ei korjaukseen suostu niin venekauppa voidaan purkaa.

Uusi kuluttajansuojalaki astui voimaan 1.1.2022 ja se vahvistaa uudistuksillaan kuluttajan oikeuksia venekaupassa.

Mikäli sinulla on ongelmia venekaupan kanssa, ota yhteyttä. Ensimmäinen keskustelu on aina maksuton ja sen aikana yleensä pystymme kertomaan kannattaako juuri sinun asiaasi viedä eteenpäin.

     

Mitä ongelmia venekauppaan yleensä liittyy?

Kilpailu- ja kuluttajavirastossa toimivaan kuluttajaneuvontaan otettiin vuonna 2020 yhteensä 14 000 kertaa yhteyttä liittyen ajoneuvoihin. Mistä tämä johtuu?

Lakimiehen näkökulmasta erikoisinta venekauppaan liittyvissä ongelmissa ovat ne niin kutsut selvät tapaukset, joita alalla riittää vuodesta toiseen. Käytetty vene ostetaan kymmenillä tuhansilla euroilla ja kun veneen moottori esimerkiksi rikkoutuu viikon kuluttua kaupasta, ei venekauppa ole kovin innostunut korjaamaan virhettä. Pääsääntöisesti ongelmat hoituvat yleensä ostajan ja myyjän neuvotteluilla, mutta yllättävän suuressa osassa riitoja joudutaan kääntymään kuluttajaneuvonnan tai kuluttajariitalautakunnan puoleen tai jopa käräjöimään.

Venekaupassa kuten muussakin ostamisessa on hyvä pitää mielessä maalaisjärki. Pienistä puutteista ei kannata riidellä, mutta suuremmissa ongelmissa oikeuksistaan kannattaa pitää kiinni. 

Olemme näille sivuille koonneet varsin kattavan tietopaketin venekauppaan liittyviä kysymyksiä ja toivottavasti niihin myös vastauksia. Meille voi myös aina soittaa ja kysyä näkemystä juuri siihen omaan ongelmaan. Olemme havainneet, ettei tiedon jakaminen tee meitä työttömiksi, mutta hyvät ohjeet saattavat auttaa yksittäistä veneen ostajaa eteenpäin, jolloin yleensä pitkä ja kallis oikeusprosessi voidaan välttää.

     

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.
Siinä selvitämme miten sinun asiasi hoidetaan parhaiten.

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy:n

Uusimmat veneriitoihin liittyvät artikkelit

Ota yhteyttä +358 9 3540 7111

[]
1 Step 1
Nimi
accessibility
Puhelinnumero
call
Lyhyt selostus asiasta
0 / 2000
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Jaa Laki Lehtosen sivut

Scroll to Top