body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Asunnon vuokraaminen

Kiista vuokra-asunnon loppusiivouksesta johti käräjille
Tässä artikkelissa käsitellään oikeudenkäyntikulujen kohtuullistamista vuokra-asunnon loppusiivousta koskevassa vuokrariidassa.
Lue Lisää
Vuokralaisen aiheuttama vesivahinko
Vuokralaisen aiheuttama vesivahinko aiheutuu, kun vuokralainen sammuu illanvieton jälkeen suihkuun. Tällöin vuokralainen toimii huolimattomasti tai jopa tahallaan ja näin ollen vuokralaisen tai vuokranantajan ottamasta kotivakuutuksesta ei ole hyötyä korvausten saamisessa.
Lue Lisää
Vuokrasopimuksen irtisanomisaika
Vuokrasopimuksen irtisanomisaika perustuu lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta. Laissa määriteltyjä irtisanomisaikoja voidaan kuitenkin kiertää irtisanomispäivää siirtämällä sekä asettamalla liian aikaisin tehdylle irtisanomiselle kohtuullinen sopimussakko.
Lue Lisää
Vuokranalennus
Vuokranalennus perustuu lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta. Missä tilanteissa vuokranalennusta ja mahdollisesti vahingonkorvausta tulee maksaa?
Lue Lisää
Vuokravakuuden palautus
Vuokravakuuden palautuksesta keskustellaan säännöllisin väliajoin. Vuokravakuus asetetaan sen varalle, että asunnon kunto ei vastaa sopimuksessa sovittua.
Lue Lisää
Vuokrasopimuslomake
Asunnon vuokraaminen on nykyään varsin tavanomaista toimintaa monille meistä. Artikkelin liitteenä on itse käyttämäni vuokrasopimuslomake liitteineen.
Lue Lisää
takaisin alkuun

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä