body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Matkailuvaunuriidat

Matkailuvaunukaupan purku, ennen 1.1.2022
Ostaja voi kohdata ongelmia solmittuaan matkailuvaunukaupat. Tämä voi johtaa siihen, että ostaja haluaa purkaa kaupan. Ostajan on kuitenkin tärkeää tietää, että mikä tahansa ongelma ei oikeuta purkamaan kauppaa.
Lue Lisää
Käytetyn matkailuvaunun takuu, ennen 1.1.2022
Ostitko matkailuvaunun ennen 1.1.2022? Tämä artikkeli koskee sinua. Takuu on myyjän tarjoama usein maksullinen lisäturva matkailuvaunun virheiden varalle. Tätä ostajan kannattaakin harkita tarkkaan, sillä myyjällä on vastuu matkailuauton virheistä myös kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun nojalla.
Lue Lisää
Käytetyn matkailuvaunun takuu
Vaikka myyjä ei tarjoaisikaan ostajalle takuuta, ei ostaja jää virheen sattuessa kokonaan oman onnensa nojaan. Myyjä on tällöin vastuussa matkailuvaunun virheestä kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella.
Lue Lisää
Korjaamon vastuu matkailuvaunun virheestä
Välillä korjaamot epäonnistuvat korjauksissaan. Korjaamon asiakkaan on näissä tilanteissa hyvä olla tietoinen, miten hänen kannattaa toimia virheen havaittuaan ja mikä on korjaamon vastuu epäonnistuneesta korjauksesta.
Lue Lisää
Matkailuvaunun ostaminen yksityishenkilöltä
Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiin kauppoihin soveltuukin ostajaa suojaava kuluttajansuojalaki, kun taas kahden yksityishenkilön välisiin kauppoihin soveltuu kauppalaki. Onko siis kaupantekoon järkevää ryhtyä toisen yksityishenkilön kanssa?
Lue Lisää
Matkailuvaunukaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko matkailuvaunun 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä - tämä artikkeli koskee sinua. Ostajalla on oikeus purkaa kauppa myyjän viivästyksen tai matkailuvaunun virheen perusteella. Ensin on kuitenkin pyrittävä ratkaisemaan tilanne lievemmillä keinoilla.
Lue Lisää
Välittäjän vastuu matkailuvaunun kaupassa
Myyjäliikkeet tarjoavat monesti myös välityspalveluita. Tässä artikkelissa tarkastellaan tilannetta, jossa yksityishenkilö käyttää myyjäliikettä välittäjänä myydäkseen matkailuvaununsa.
Lue Lisää
Matkailuvaunukaupan purku 14 vrk
Tässä artikkelissa keskitytään tilanteeseen, jossa ostajalla on oikeus peruuttaa tehty matkailuvaunukauppa, joissa matkailuvaunukauppa on tehty esimerkiksi internetin välityksellä. Kyseessä on ostajan oikeus peruuttaa 14 vuorokauden kuluessa matkailuvaunun etämyyntikauppa.
Lue Lisää
takaisin alkuun

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä