body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Matkailuautoriidat

Matkailuautokaupan purku, ennen 1.1.2022
Ostaja ei aina ole tyytyväinen tehtyyn matkailuautokauppaan. Tästä voi seurata se, että ostaja haluaa purkaa tehdyn kaupan. Kaupan purkuun ei kuitenkaan voi ryhtyä millä tahansa perusteella. Ostajan kannattaakin olla tietoinen matkailuautokaupan ongelmatilanteissa hänen sekä myyjän oikeuksista ja siitä, milloin kaupan purkuun voidaan ryhtyä.
Lue Lisää
Käytetyn matkailuauton takuu, ennen 1.1.2022
Ostitko matkailuauton ennen 1.1.2022? Tämä artikkeli koskee sinua. Takuu pääsääntöisesti maksaa ostajalle, koska kyse on myyjän tarjoamasta lisäturvasta. Tuoko siis takuu todellisuudessa jotain lisäturvaa ostajalle, jos myyjällä on vastuu matkailuautosta jo virhevastuunkin perusteella?
Lue Lisää
Käytetyn matkailuauton takuu
Myyjällä ei ole velvollisuutta tarjota takuuta käytetylle matkailuautolle. Ostaja ei jää kuitenkaan tyhjän päälle tilanteissa, joissa virhe sattuu ja takuuta ei ole. Myyjä on vastuussa näissä tilanteissa virheestä kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella.
Lue Lisää
Matkailuauton ostaminen yksityishenkilöltä
Matkailuauton ostaminen elinkeinonharjoittajalta on pääsääntöisesti turvallisempi vaihtoehto, sillä näissä kaupoissa ostajan suojana on kuluttajansuojalaki. Sitä vastoin yksityishenkilöiden kanssa tehtäviin kauppoihin soveltuu kauppalaki. Antaako kauppalaki ostajalle tarpeeksi suojaa, jotta kaupantekoon toisen yksityishenkilön kanssa uskaltaa ryhtyä?
Lue Lisää
Välittäjän vastuu matkailuauton kaupassa
Myyjäliikkeet tekevät myös välitystoimintaa, usein välitettävänä on yksityisen matkailuauto. Välittäjä on pääsääntöisesti vastuussa myös matkailuauton oikea-aikaisesta luovutuksesta, johon todellisella myyjällä on harvoin vaikutusvaltaa.
Lue Lisää
Korjaamon vastuu matkailuauton korjausvirheestä
Välillä eteen tulee tilanteita, joissa korjaamo epäonnistuu korjauksessaan. Miten korjauspalvelun tilaajan tulisi näissä tilanteissa toimia ja mikä on korjaamon vastuu virheestä?
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko matkailuauton 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä - tämä artikkeli koskee sinua. Ostaja voi purkaa matkailuautokaupan joko myyjän viivästyksen tai virheen perusteella. Kaupan purku on pääsääntöisesti viimesijainen keino kauppaan liittyvien ongelmien ratkaisuksi.
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku 14 vrk
Tässä artikkelissa keskitytään tilanteeseen, jossa ostajalla on oikeus peruuttaa etä- tai kotimyyntikauppa. Kyseessä ovat tilanteet, joissa matkailuautokauppa on tehty esimerkiksi internetin välityksellä ja jolloin ostajan on oikeus peruuttaa kauppa 14 vuorokauden kuluessa.
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku
Välillä matkailuauton kauppa voi johtaa kaupan purkamiseen. Kaupan purku ei kuitenkaan ole kummankaan osapuolen kannalta toivottu lopputulos, joten kaupan purku on pääsääntöisesti viimesijainen keino kauppaan liittyvien ongelmien ratkaisuksi.
Lue Lisää
Nettihuutokaupasta ostetun matkailuauton kauppa voitiin perua etämyyntisäännösten perusteella
Pelkkä mahdollisuus osallistua huutokauppatilaisuuteen fyysisesti, ilman sen tosiasiallista järjestämistä, ilmoittautumalla etukäteen, ei vastaa yleistä käsitystä perinteisestä huutokaupasta.
Lue Lisää
takaisin alkuun

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä