Kaikki Artikkelit

Matkailuvaunukaupan purku 14 vrk
Tässä artikkelissa keskitytään tilanteeseen, jossa ostajalla on oikeus peruuttaa tehty matkailuvaunukauppa, joissa matkailuvaunukauppa on tehty esimerkiksi internetin välityksellä. Kyseessä on ostajan oikeus peruuttaa 14 vuorokauden kuluessa matkailuvaunun etämyyntikauppa.
Lue Lisää
Käytetyn veneen takuu alkaen 1.1.2022
Ostitko veneen 1.1.2022 tai sen jälkeen? Tässä artikkelissa perehdytään takuuseen ja myyjän virhevastuuseen. Takuun tarjoaminen on myyjälle vapaaehtoista. Vaikka takuuta ei olisikaan, on myyjä kuitenkin vastuussa virheestä lakisääteisen virhevastuun perusteella.
Lue Lisää
Matkailuautokaupan purku
Välillä matkailuauton kauppa voi johtaa kaupan purkamiseen. Kaupan purku ei kuitenkaan ole kummankaan osapuolen kannalta toivottu lopputulos, joten kaupan purku on pääsääntöisesti viimesijainen keino kauppaan liittyvien ongelmien ratkaisuksi.
Lue Lisää
Venekorjaamon vastuu virheestä
Veneissä ilmenee välillä vikoja, jotka vaativat korjausta ammattitaitoisessa korjaamossa. Välillä korjaukset kuitenkin epäonnistuvat. Tässä artikkelissa käsitellään sitä mikä on korjaamon vastuu epäonnistuneesta korjauksesta ja miten korjaamon asiakkaan tulisi näissä tilanteissa toimia.
Lue Lisää
Venekaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko veneen 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä - tämä artikkeli koskee sinua. Välillä venekauppa ei onnistu ja ja kauppa saatetaan joutua purkamaan. Ostaja saa purkaa kaupan kahdessa eri tilanteessa; myyjän viivästyksen taikka veneen virheen perusteella. Kaupan purku on kuitenkin viimesijainen keino ratkaista kauppaan liittyvät ongelmat. Tässä artikkelissa avataan sitä milloin kaupan purku on oikeutettua.
Lue Lisää
Välittäjän vastuu venekaupassa
Yleinen tilanne on se, että yksityishenkilö myy venettänsä välittäjänä toimivan myyjäliikkeen avustuksella. Tässä artikkelissa tarkastellaan tilanteita, joissa myyjäliike välittää yksityishenkilön venettä.
Lue Lisää
Veneen ostaminen yksityishenkilöltä
Yksityishenkilöiden välisiin venekauppoihin soveltuu kauppalaki, joka ei anna samanlaista suojaa ostajalle kuin kuluttajansuojalaki. Miten ostaja saa varmistettua mahdollisimman onnistuneen kaupan?
Lue Lisää
Välittäjän vastuu moottoripyöräkaupassa
Myyjäliikkeiden käyttäminen välittäjänä on yleistä käytettyjen moottoripyörien kaupassa, jolloin yksityinen henkilö haluaa myydä käytetyn moottoripyöränsä. Tässä artikkelissa keskitytään tilanteisiin, joissa myyjänä on yksityishenkilö. Tarkoituksena on selventää, millainen on välittäjänä toimivan myyjäliikkeen vastuun sisältö ja laajuus suhteessa ostajaan.
Lue Lisää
Venekaupan purku ennen 1.1.2022
Tässä artikkelissa pyritään vastaamaan kysymykseen siitä, millaisissa tilanteissa ostajalla on oikeus purkaa venekauppa. Tarkastelu kohdistuu elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiin kauppoihin, jota sääntelee kuluttajansuojalaki.
Lue Lisää
Käytetyn veneen kaupan purku 14 vrk
Tässä artikkelissa käsitellään etäkaupan peruutustilannetta ja selvennetään, milloin venekaupassa on kyse etämyynnistä. Kyseessä on tilanne, jossa ostajalla on oikeus perua tehty etäkauppa 14 vuorokauden sisällä kaupan solmimisesta.
Lue Lisää
Moottoripyöräkaupan purku alkaen 1.1.2022
Moottoripyöräkauppa ei aina ole onnistunut. Kaupan solmimisen jälkeen on voinut ilmetä ongelmia, joiden seurauksena ostaja haluaa purkaa kaupan. Kaupan purku on kuitenkin viimesijainen keino kaupan ongelmien ratkaisuksi, joten usein ongelmat pyritään ensiksi ratkaisemaan lievemmillä keinoilla. Ostajan kannattaa olla tietoinen, milloin ja millä perusteilla hänelle syntyy lopulta oikeus purkaa kauppa. Kuluttajansuojalaki sääntelee tarkastelun kohteena olevia elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiä kaupan purkutilanteita.
Lue Lisää
Käytetyn moottoripyörän takuu alkaen 1.1.2022
Ostitko moottoripyörän 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä - tämä artikkeli koskee sinua. Takuun tarjoaminen on myyjälle vapaavalintaista, joten hän ei välttämättä tällaista halua käytetylle moottoripyörälle tarjota. Myyjä ei kuitenkaan vältä vastuutaan tilanteissa, joissa takuuta ei ole. Ostajan suojana on tällöin myyjän lakisääteinen virhevastuu.
Lue Lisää
Moottoripyörän ostaminen yksityishenkilöltä
Yksityishenkilöiden välistä kaupankäynnissä sovellettava laki on kauppalaki. Kannattaako lähteä tekemään kauppoja toisen yksityishenkilön kanssa ja jos kannattaa, mitä yksityishenkilöiden välisessä kaupanteossa tulee ottaa huomioon?
Lue Lisää
Käytetyn moottoripyörän takuu
Onko takuun ottaminen turhaa, kun myyjällä on jo lakiinkin perustuva virhevastuu? Tätä kysymystä pyritään valottamaan tässä artikkelissa, jossa käsitellään elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välistä käytetyn moottoripyörän kauppaa.
Lue Lisää
Moottoripyöräkorjaamon vastuu virheistä
Kuluttajansuojalaki määrittää sen, miten korjaamon tulee toimia korjauspalveluita tarjotessaan ja niitä toteuttaessaan. Näiden perusteella voidaan lähteä tarkastelemaan sitä, onko korjauksessa ollut virhe vai ei.
Lue Lisää

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä