body {-webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-font-smoothing: antialiased; -o-font-smoothing: antialiased;} .dropdown-link:lang(en) { background-color: transparent !important; }

Autoriidat

Myyntitili - Autojen välitysmyynti
Osapuolille voi kuitenkin jäädä epäselväksi välittäjän rooli autokaupassa. Vaikka välittäjästä ei tulekaan autokaupan osapuolta, koska autokauppa solmitaan ainoastaan myyjän ja ostajan eli kuluttajan välillä, tietyissä tilanteissa on kuitenkin mahdollista kohdistaa välittäjälle vaatimuksia autokaupan osalta.
Lue Lisää
Välittäjänä toimivan autoliikkeen vastuu autokaupassa
Varsinkin käytettyjen autojen kaupassa myyjänä on usein yksityishenkilö, joka välittäjän avulla myy auton ostajalle eli kuluttajalle. Välittäjän tarkoituksena on helpottaa kaupankäyntiä ostajan ja myyjän välillä.
Lue Lisää
Huutokaupat.com järjestämissä huutokaupoissa on peruutusoikeus
Kuluttajalla on oikeus peruuttaa verkkohuutokaupassa tekemänsä kauppa, jos tavaran myyjä on elinkeinonharjoittaja.
Lue Lisää
Etämyynti – kaikki mitä sinun tulee tietää etä- ja kotimyynnistä
Etä- ja kotimyynti ovat tärkeitä monen elinkeinoharjoittajan kaupankäyntikeinoja. Näillä myyntikeinoilla onkin merkittävä rooli nykypäivän kuluttajakaupoissa. Kuitenkin muutamien etä- ja kotimyyntiin liittyvien asioiden osalta vallitsee kuluttajien keskuudessa epäselvyyksiä ja virheellisiä käsityksiä.
Lue Lisää
Kuluttajariitalautakunta vs käräjäoikeus osa 2
Aloitan tämän eri riidanratkaisuelimiä vertailevan sarjan omasta mielestä mielenkiintoisesta aiheesta, eli siitä mitä tapahtuu, jos esimerkiksi autokauppa päätetään purkaa.
Lue Lisää
Kuluttajariitalautakunta vs käräjäoikeus osa 1
Missä kuluttajariita tulisi ratkaista? Kuluttajariitalautakunnan ongelmat. Kuluttajariitalautakunta vai käräjäoikeus? Lue kuluttajariitojen asiantuntijan näkemystä.
Lue Lisää
Käytetty auto Ruotsista
Käytetyn auton Ruotsista ostaneella kuluttajalla on mielestäni ainakin yhtä hyvät, ellei paremmatkin oikeudet mahdollisissa virhetilanteissa.
Lue Lisää
Myyjän vastuu autokaupassa
Kuluttajariitalautakunnalle jäi epäilys, onko auto ollut viallinen luovutushetkellä. Myyjän vastuu autokaupassa on turhan ankara tällaisessa tilanteessa.
Lue Lisää
Autokaupan purku 14 vrk
Jos elinkeinonharjoittaja ei ole antanut ostajalle tietoa kaupan peruuttamisoikeudesta ja ajasta, voi ostaja peruuttaa kaupan vuoden kuluttua. Näin ollen ”autokaupan purku 14 vrk” muuttuukin vuoden mittaiseksi peruuttamisoikeudeksi luovutushetkestä.
Lue Lisää
Kuluttajansuoja autokaupassa
Kuluttajansuoja autokaupassa tarkoittaa lähtökohtaisesti sitä, että ostajalla on oikeus vaatia auton korjausta veloituksetta.
Lue Lisää
takaisin alkuun

Ota yhteyttä maksuttomaan neuvontaan

Lähes kaikki hoitamamme asiat saadaan selvitettyä ensimmäisen maksuttoman neuvonnan aikana. Muissa tilanteissa kerromme vaihtoehdot asian jatkoselvittämistä varten.
Ota yhteyttä