lakilehtonen-logo-uusi

Alla on veneisiin ja venekauppaan liittyviä oikeudellisia artikkeleita. Täältä voit lukea yleistä tietoa kuluttajansuojasta venekaupassa ja venekauppaan liittyvistä virhetilanteista.

venekauppa ja välittäjän vastuu

Välittäjän vastuu venekaupassa

Yleinen tilanne on se, että yksityishenkilö myy venettänsä välittäjänä toimivan myyjäliikkeen avustuksella. Tässä artikkelissa tarkastellaan tilanteita, joissa myyjäliike välittää yksityishenkilön venettä.

Lue lisää »
venekorjaamon vastuu virheestä

Venekorjaamon vastuu virheestä

Veneissä ilmenee välillä vikoja, jotka vaativat korjausta ammattitaitoisessa korjaamossa. Välillä korjaukset kuitenkin epäonnistuvat. Tässä artikkelissa käsitellään sitä mikä on korjaamon vastuu epäonnistuneesta korjauksesta ja miten korjaamon asiakkaan tulisi näissä tilanteissa toimia.

Lue lisää »
käytetyn veneen takuu

Käytetyn veneen takuu alkaen 1.1.2022

Ostitko veneen 1.1.2022 tai sen jälkeen? Tässä artikkelissa perehdytään takuuseen ja myyjän virhevastuuseen. Takuun tarjoaminen on myyjälle vapaaehtoista. Vaikka takuuta ei olisikaan, on myyjä kuitenkin vastuussa virheestä lakisääteisen virhevastuun perusteella.

Lue lisää »
veneen kaupan purku

Venekaupan purku alkaen 1.1.2022

Ostitko veneen 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä – tämä artikkeli koskee sinua. Välillä venekauppa ei onnistu ja ja kauppa saatetaan joutua purkamaan. Ostaja saa purkaa kaupan kahdessa eri tilanteessa; myyjän viivästyksen taikka veneen virheen perusteella. Kaupan purku on kuitenkin viimesijainen keino ratkaista kauppaan liittyvät ongelmat. Tässä artikkelissa avataan sitä milloin kaupan purku on oikeutettua.

Lue lisää »
venekaupan purku

Venekaupan purku ennen 1.1.2022

Tässä artikkelissa pyritään vastaamaan kysymykseen siitä, millaisissa tilanteissa ostajalla on oikeus purkaa venekauppa. Tarkastelu kohdistuu elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiin kauppoihin, jota sääntelee kuluttajansuojalaki.

Lue lisää »
käytetyn veneen takuu

Käytetyn veneen takuu ennen 1.1.2022

Ostaja saattaa ajatella takuun olevan hintansa arvoinen, sillä virhehän saattaa myöhemmin yllättää. Ostaja ei kuitenkaan näin ajatellessaan ole välttämättä tietoinen, että myyjä on vastuussa veneen virheestä myös kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella. Onko takuun ottaminen siis turhaa, kun virhevastuukin on ostajan turvana?

Lue lisää »
käytetyn veneen kauppojen purku

Käytetyn veneen kaupan purku 14 vrk

Tässä artikkelissa käsitellään etäkaupan peruutustilannetta ja selvennetään, milloin venekaupassa on kyse etämyynnistä. Kyseessä on tilanne, jossa ostajalla on oikeus perua tehty etäkauppa 14 vuorokauden sisällä kaupan solmimisesta.

Lue lisää »