Oikeudellisia artikkeleita
Artikkeleita ajankohtaisista aiheista


Matkailuvaunukaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko matkailuvaunun 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä – tämä artikkeli koskee sinua. Ostajalla on oikeus purkaa kauppa myyjän viivästyksen tai matkailuvaunun virheen perusteella. Ensin on kuitenkin pyrittävä ratkaisemaan tilanne lievemmillä keinoilla.


Korjaamon vastuu matkailuauton korjausvirheestä
Välillä eteen tulee tilanteita, joissa korjaamo epäonnistuu korjauksessaan. Miten korjauspalvelun tilaajan tulisi näissä tilanteissa toimia ja mikä on korjaamon vastuu virheestä?


Veneen ostaminen yksityishenkilöltä
Yksityishenkilöiden välisiin venekauppoihin soveltuu kauppalaki, joka ei anna samanlaista suojaa ostajalle kuin kuluttajansuojalaki. Miten ostaja saa varmistettua mahdollisimman onnistuneen kaupan?


Matkailuautokaupan purku 14 vrk
Tässä artikkelissa keskitytään tilanteeseen, jossa ostajalla on oikeus peruuttaa etä- tai kotimyyntikauppa. Kyseessä ovat tilanteet, joissa matkailuautokauppa on tehty esimerkiksi internetin välityksellä ja jolloin ostajan on oikeus peruuttaa kauppa 14 vuorokauden kuluessa.


Talopaketin hinnankorotus
Sillä joka ylivoimaiseen esteeseen vetoaa, on aina näyttötaakka siitä, että jossain on ylivoimainen este. Se ei siis riitä, että ilmoitetaan materiaalipulan olevan ylivoimainen este ja sen perusteella nyt nostetaan hintoja.


Matkailuautokaupan purku alkaen 1.1.2022
Ostitko matkailuauton 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä – tämä artikkeli koskee sinua. Ostaja voi purkaa matkailuautokaupan joko myyjän viivästyksen tai virheen perusteella. Kaupan purku on pääsääntöisesti viimesijainen keino kauppaan liittyvien ongelmien ratkaisuksi.


Välittäjän vastuu venekaupassa
Yleinen tilanne on se, että yksityishenkilö myy venettänsä välittäjänä toimivan myyjäliikkeen avustuksella. Tässä artikkelissa tarkastellaan tilanteita, joissa myyjäliike välittää yksityishenkilön venettä.


Venekorjaamon vastuu virheestä
Veneissä ilmenee välillä vikoja, jotka vaativat korjausta ammattitaitoisessa korjaamossa. Välillä korjaukset kuitenkin epäonnistuvat. Tässä artikkelissa käsitellään sitä mikä on korjaamon vastuu epäonnistuneesta korjauksesta ja miten korjaamon asiakkaan tulisi näissä tilanteissa toimia.


Käytetyn moottoripyörän takuu alkaen 1.1.2022
Ostitko moottoripyörän 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä – tämä artikkeli koskee sinua. Takuun tarjoaminen on myyjälle vapaavalintaista, joten hän ei välttämättä tällaista halua käytetylle moottoripyörälle tarjota. Myyjä ei kuitenkaan vältä vastuutaan tilanteissa, joissa takuuta ei ole. Ostajan suojana on tällöin myyjän lakisääteinen virhevastuu.


Käytetyn veneen takuu alkaen 1.1.2022
Ostitko veneen 1.1.2022 tai sen jälkeen? Tässä artikkelissa perehdytään takuuseen ja myyjän virhevastuuseen. Takuun tarjoaminen on myyjälle vapaaehtoista. Vaikka takuuta ei olisikaan, on myyjä kuitenkin vastuussa virheestä lakisääteisen virhevastuun perusteella.
Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.
Siinä selvitämme miten sinun asiasi hoidetaan parhaiten.
Ota yhteyttä +358 9 3540 7111
Jaa Laki Lehtosen sivut