lakilehtonen-logo-uusi

Oikeudellisia artikkeleita

Artikkeleita ajankohtaisista aiheista

Suostumuslauseke osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä

Osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä, että luovutustoimin tapahtuvaan osakkeen hankkimiseen vaaditaan yhtiön suostumus.
Lue lisää

Lunastuslauseke osakeyhtiössä

Lunastuslauseke on lyhyesti ilmaistuna yhtiöjärjestykseen lisättävä määräys siitä, kenellä ja milloin on oikeus lunastaa yhtiön osake/osakkeet niiden uudelta omistajalta.
Lue lisää

Kiista vuokra-asunnon loppusiivouksesta johti käräjille

Tässä artikkelissa käsitellään oikeudenkäyntikulujen kohtuullistamista vuokra-asunnon loppusiivousta koskevassa vuokrariidassa. 
Lue lisää

Myyjän tiedonantovirhe – Tesla ja FSD (Full Self-Drive)

Tässä artikkelissa tarkastellaan myyjän vastuuta ja ostajan oikeuksia tilanteessa, jossa ajoneuvon ominaisuuksista on annettu vääriä tietoja.
Lue lisää

Perinnöstä luopuminen vai perintöosuuden luovuttaminen?

Perinnöstä luopuminen tarkoittaa sitä, että perillinen ilmoittaa, ettei hän aio ottaa vastaan tulevaa perintöä. Perintöosuuden luovuttaminen sitä, että perillinen ottaa perinnön ensin vastaan, jonka jälkeen ...
Lue lisää

Tilattua Peugeot e-2008 sähköautoa ei voida toimittaa – myyjän vastuu? Miten asiasta kirjoittaa lakimies entä miten saman asian ilmaisee tekoäly?

Oletteko kuulleet tekoälystä, Chat GPT:stä? Entä Hullujen Päivien epäonnisesti myymistä Peugeot e-2008 autoista? Perehdyimme kumpaankin asiaan ja teimme testin, miten tekoäly kirjoittaisi artikkelin myyjän vastuista.
Lue lisää

Edunvalvontavaltuutus – Miksi?

Edunvalvontavaltuutuksella valtuuttaja voi valtuuttaa haluamansa henkilön huolehtimaan omista asioistaan, jos valtuuttajasta itsestään tulee myöhemmin siihen kykenemätön esimerkiksi heikentyneen terveydentilan vuoksi.
Lue lisää

Testamentti

Testamentin määräykset eivät välttämättä ole yksioikoisia. Perittävä voi pyrkiä ennaltaehkäisemään perintöriitojen syntymistä testamentin määräyksillä. Perittävä voi testamentissa ilmaista, mikä olisi hänen mukaansa oikeudenmukainen jako perillisten ...
Lue lisää

Perunkirjoitus

Perunkirjoituksen toimittaminen on tehtävä määräajassa ja se tulee toimittaa, vaikka perittävältä jäisi vain velkoja. Perunkirjoitustilaisuudessa laaditaan perukirja, joka sisältää mm. tiedot perittävän varoista, veloista ja ...
Lue lisää

Ostaja vaatii hinnanalennusta

Asunnon virheet ovat usein laatuvirheitä. Ostajalla on näissä tilanteissa oikeus vaatia virhettä vastaavaa tai muuten virheeseen nähden määrältään kohtuullista hinnanalennusta. Ostajan onkin hyvä olla tietoinen, ...
Lue lisää

Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio

Myyjä on pääsääntöisesti vastuussa asunnosta löytyvistä virheistä ja asunnon kosteusvaurioista, mutta vastuu voi tietyissä tilanteissa rajoittua tai poistua kokonaan. Myyjä ei kuitenkaan vastaa asunnon virheistä ...
Lue lisää

Asuntokaupan purku kosteusvaurio

Asunnon kosteusvaurio on ikävä yllätys. Asunnon kosteusvaurio voi oikeuttaa kaupan purkamisen. Se missä tilanteessa purkuoikeus syntyy, määräytyy asuntokaupoissa asuntokauppalain ja kiinteistökaupoissa maakaaren perusteella.
Lue lisää

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.
Siinä selvitämme miten sinun asiasi hoidetaan parhaiten.

Ota yhteyttä +358 9 3540 7111

[]
1 Step 1
Nimi
accessibility
Puhelinnumero
call
Lyhyt selostus asiasta
0 / 2000
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Jaa Laki Lehtosen sivut