lakilehtonen-logo-uusi

Oikeudellisia artikkeleita, jotka liittyvät matkailuvaunuihin ja asuntovaunuihin. Aiheina mm. kaupan purku, etäkaupan peruminen, myyjäliikkeen virhevastuu ja korjaamon vastuu virheestä.

asuntovaunukaupan purku

Matkailuvaunukaupan purku alkaen 1.1.2022

Ostitko matkailuvaunun 1.1.2022 tai sen jälkeen? Jos vastauksesi on kyllä – tämä artikkeli koskee sinua. Ostajalla on oikeus purkaa kauppa myyjän viivästyksen tai matkailuvaunun virheen perusteella. Ensin on kuitenkin pyrittävä ratkaisemaan tilanne lievemmillä keinoilla.

Lue lisää »
käytetyn matkailuauton takuu ja kaupan purku

Käytetyn matkailuvaunun takuu

Vaikka myyjä ei tarjoaisikaan ostajalle takuuta, ei ostaja jää virheen sattuessa kokonaan oman onnensa nojaan. Myyjä on tällöin vastuussa matkailuvaunun virheestä kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella.

Lue lisää »
matkailuvaunu kaupan purku

Matkailuvaunukaupan purku 14 vrk

Tässä artikkelissa keskitytään tilanteeseen, jossa ostajalla on oikeus peruuttaa tehty matkailuvaunukauppa, joissa matkailuvaunukauppa on tehty esimerkiksi internetin välityksellä. Kyseessä on ostajan oikeus peruuttaa 14 vuorokauden kuluessa matkailuvaunun etämyyntikauppa.

Lue lisää »
asuntovaunun kauppa

Matkailuvaunun ostaminen yksityishenkilöltä

Elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisiin kauppoihin soveltuukin ostajaa suojaava kuluttajansuojalaki, kun taas kahden yksityishenkilön välisiin kauppoihin soveltuu kauppalaki. Onko siis kaupantekoon järkevää ryhtyä toisen yksityishenkilön kanssa?

Lue lisää »
käytetyn matkailuvaunun takuu

Käytetyn matkailuvaunun takuu, ennen 1.1.2022

Ostitko matkailuvaunun ennen 1.1.2022? Tämä artikkeli koskee sinua. Takuu on myyjän tarjoama usein maksullinen lisäturva matkailuvaunun virheiden varalle. Tätä ostajan kannattaakin harkita tarkkaan, sillä myyjällä on vastuu matkailuauton virheistä myös kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun nojalla.

Lue lisää »