lakilehtonen-logo-uusi

Oikeudellisia artikkeleita useista eri aihealueista.

Psykoterapiakeskus Vastaamon vastuut

Lakimiehen näkemys Psykoterapiakeskus Vastaamon vastuista asiakkailleen

Julkisuudessa on tällä hetkellä laajasti esillä Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunut tietomurto ja tietomurrosta saaduilla tiedoilla kiristäminen. Tapaus on erittäin valitettava ja avoimia kysymyksiä ja epäselvyyttä on paljon ilmassa. Moneen kysymyksistä on vielä mahdoton vastata, mutta tässä artikkelissa tuodaan esille, mikä on mahdollisesti Vastaamon vastuu tapahtuneesta tietomurrosta.

Lue lisää »
1 500 euron oikeudenkäynti

1 500 euron oikeudenkäynti

1 500 euron oikeudenkäynti tarkoittaa, että sitoudumme maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut 10 000 euroon asti. Näin ollen yksityishenkilölle maksettavaksi tuleva kulu oikeudenkäynnistä on noin 1 500–2 000 euroa, vaikka asia hävittäisiin käräjäoikeudessa.

Lue lisää »
Konkurssi

Konkurssi

Markkinataloudessa on normaalia, että yrityksiä tulee markkinoille ja samanaikaisesti yrityksiä poistuu markkinoilta. Yhtenä syynä markkinoilta poistumiseen on se, ettei yritystoiminta enää ole kannattavaa ja tilanne on päätynyt siihen pisteeseen, ettei yritys enää pysty vastaamaan veloistaan. Tämä johtaa usein yrityksen konkurssiin.

Lue lisää »
Yrityksen velkasaneeraus

Yrityksen velkasaneeraus

Konkurssi on yrityksen kohdalla lopullinen ja viimesijainen menettely. Ennen konkurssimenettelyyn ryhtymistä onkin syytä tarkastella, voisiko kyseeseen tulla yrityksen velkasaneeraus. Saneerausmenettely on hyvä vaihtoehto silloin, kun yritys on joutunut talousvaikeuksiin, mutta yritys on jatkamiskelpoinen ja sen toiminta on mahdollista tervehdyttää.

Lue lisää »
Turvapaikka – Tapauskohtainen harkinta

Turvapaikka – Tapauskohtainen harkinta

Turvapaikka – Tapauskohtainen harkinta Mediassa on elokuussa keskusteltu paljon Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) antamasta tuomiosta, joka koskee irakilaista turvapaikanhakijaa. Henkilö oli hakenut turvapaikkaa Ruotsista (CASE OF

Lue lisää »
Lakimies vankalla ammattitaidolla - Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy

Asianajaja

Lakimies, Lupalakimies vai Asianajaja? Ihmiset käyttävät monesti yllä mainittuja termejä iloisesti sekaisin kun he puhuvat oikeudellisiin asioihin perehtyneistä henkilöistä. Mikä ero on sitten sillä valitseeko

Lue lisää »