Huutokaupat.com järjestämissä huutokaupoissa on peruutusoikeus
Kuluttajalla on oikeus peruuttaa verkkohuutokaupassa tekemänsä kauppa, jos tavaran myyjä on elinkeinonharjoittaja.
Oikeudellisia artikkeleita useista eri aihealueista.
Kuluttajalla on oikeus peruuttaa verkkohuutokaupassa tekemänsä kauppa, jos tavaran myyjä on elinkeinonharjoittaja.
Julkisuudessa on tällä hetkellä laajasti esillä Psykoterapiakeskus Vastaamoon kohdistunut tietomurto ja tietomurrosta saaduilla tiedoilla kiristäminen. Tapaus on erittäin valitettava ja avoimia kysymyksiä ja epäselvyyttä on paljon ilmassa. Moneen kysymyksistä on vielä mahdoton vastata, mutta tässä artikkelissa tuodaan esille, mikä on mahdollisesti Vastaamon vastuu tapahtuneesta tietomurrosta.
Etä- ja kotimyynti ovat tärkeitä monen elinkeinoharjoittajan kaupankäyntikeinoja. Näillä myyntikeinoilla onkin merkittävä rooli nykypäivän kuluttajakaupoissa. Kuitenkin muutamien etä- ja kotimyyntiin liittyvien asioiden osalta vallitsee kuluttajien keskuudessa epäselvyyksiä ja virheellisiä käsityksiä.
1 500 euron oikeudenkäynti tarkoittaa, että sitoudumme maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut 10 000 euroon asti. Näin ollen yksityishenkilölle maksettavaksi tuleva kulu oikeudenkäynnistä on noin 1 500–2 000 euroa, vaikka asia hävittäisiin käräjäoikeudessa.
Markkinataloudessa on normaalia, että yrityksiä tulee markkinoille ja samanaikaisesti yrityksiä poistuu markkinoilta. Yhtenä syynä markkinoilta poistumiseen on se, ettei yritystoiminta enää ole kannattavaa ja tilanne on päätynyt siihen pisteeseen, ettei yritys enää pysty vastaamaan veloistaan. Tämä johtaa usein yrityksen konkurssiin.
Konkurssi on yrityksen kohdalla lopullinen ja viimesijainen menettely. Ennen konkurssimenettelyyn ryhtymistä onkin syytä tarkastella, voisiko kyseeseen tulla yrityksen velkasaneeraus. Saneerausmenettely on hyvä vaihtoehto silloin, kun yritys on joutunut talousvaikeuksiin, mutta yritys on jatkamiskelpoinen ja sen toiminta on mahdollista tervehdyttää.
Turvapaikka – Tapauskohtainen harkinta Mediassa on elokuussa keskusteltu paljon Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) antamasta tuomiosta, joka koskee irakilaista turvapaikanhakijaa. Henkilö oli hakenut turvapaikkaa Ruotsista (CASE OF J.K. AND OTHERS v. SWEDEN) eikä sitä ollut Ruotsista saanut. Turvapaikka ei siis ole itsestäänselvyys edes niin levottomasta maasta kuin Irakista tuleville henkilöille. Minusta tuon oikeustapauksen pääpointit liittyvät siihen, miten viranomaisen …
Julkinen hankinta – hankintalainsäädäntö Kirjoitan tätä artikkelia reilun kymmenen vuoden kokemuksella julkisen sektorin hankkijana, joten näkökulma on vahvasti toispuolinen. Olen kuitenkin viimeisen viiden vuoden aikana tullut siihen lopputulokseen, ettei hyvää tarjouspyyntöä voi kirjoittaa ottamatta huomioon mahdollisia tarjoajia ja heidän näkökulmaa hankintaan. En tässä artikkelissa mene kovin syvälle julkisen hankinnan juridiseen problematiikkaan, vaan yritän tuoda esille …
Lakimies, Lupalakimies vai Asianajaja? Ihmiset käyttävät monesti yllä mainittuja termejä iloisesti sekaisin kun he puhuvat oikeudellisiin asioihin perehtyneistä henkilöistä. Mikä ero on sitten sillä valitseeko omaa asiaa hoitamaan lakimiehen, lupalakimiehen vai asianajajan? Jos sinut on haastettu käräjäoikeuteen vastaamaan tai olet aikeissa haastaa jonkun henkilön, tulee sinun etsiä luvan saanut lakimies tai asianajaja, koska ainoastaan he …