Tasingon maksamisen osalta herää kysymys, miten tasingon maksu tulee käytännössä toteuttaa. Usein tilanne ei ole niin yksinkertainen, että puolisoiden kaikki omaisuus olisi rahaa, jolloin tasingon maksu onnistuisi helposti. Seassa voi olla esimerkiksi arvoesineitä, kiinteistöjä ja asuntoja.
Avioliittolaki lähtee siitä, varakkaampi osapuoli saa itse päättää, mitä antaa tasinkona toiselle puolisolle. Siten osituksessa, joka toimitetaan lesken ja kuolleen puolison perillisten välillä, saavat perilliset päättää, mitä leski saa. Jos tasinkoa antava puoliso haluaa pitää tietyn omaisuuden itsellään, voi hän vaihtoehtoisesti antaa omaisuutta vastaavan arvon rahana.
Lisäksi on huomioitava se, että tasinkoa saavalla puolisolla on oikeus saada työvälineitä ja muuta irtainta tavaraa, joita hän tarvitsee elinkeinonsa jatkamiseksi. Tähän siis ei vaikuta se, että tasinkoa antava puoliso taikka vaihtoehtoisesti kuolleen puolison perilliset saavat päättää, mitä toinen puoliso saa tasinkona. Ainoa edellytys tälle on se, että se ei aiheuta tuntuvaa haittaa toiselle puolisolle. Sama koskee osituksia, jotka toimitetaan toisen puolison kuoltua ja ositettavan omaisuuden arvo on vähäinen. Näissäkin tilanteissa tasinkoa saava puoliso saa ottaa tarpeellista asuntoirtaimistoa sekä työvälineitä ja muuta elinkeinonsa jatkamiseksi tarvitsemaansa irtainta tavaraa. Tämä huolimatta siitä, että toisen puolison perilliset eivät sen johdosta välttämättä voisikaan saada osalleen sitä omaisuutta, mikä muutoin olisi osituksen mukaan heille jätettävä tai luovutettava.
Perintöoikeuteen liittyvissä asioissa asiakkaan käytettävissä on Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy:n erittäin laaja osaaminen, minkä avulla asiakkaan asia voidaan arvioida perusteellisesti usein jo ensimmäisen maksuttoman puhelun aikana. Näin asiakas voi olla varma, ettei hän maksa turhasta asiamiehen käytöstä, jos siihen ei ole tarvetta.