Ensimmäiseksi varmistat, että vainajan kotipaikka on tosiasiassa ollut Ruotsi. Tämän jälkeen sinun pitää selvittää saamasi omaisuuden arvo ja tehdä omaisuudesta luettelo, eli perukirja. Perukirja toimitetaan sitten Suomessa verottajalle.
Ei, jos henkilö ei ole näin itse määrännyt. Lähtökohtaisesti perintö jaetaan Ruotsissa voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti, vaikka siitä perintövero Suomeen maksetaankin.
Kyseessä on EU valtioita koskeva säädös, jonka perusteella EU:ssa on yhtenäistetty perimiseen liittyviä asioita. Mikäli perinnönjättäjä ja -saaja asuvat EU alueella yksinkertaistaa asetus perinnön selvittelyä.
Lähtökohtaisesti ei, koska molemmat maat noudattavat EU-perintöasetusta.
Lähtökohtaisesti kyllä, mutta Suomella on kahdenvälisiä perintösopimuksia EU-maista Tanskan, Hollannin ja Ranskan kanssa. Näiden valtioiden osalta Suomella on oikeus verottaa vain osaa perinnöstä.
Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla mailla on hieman erilainen lainsäädäntö esimerkiksi siitä, onko lapsilla oikeus lakiosaan ja kuinka paljon omaisuudesta voidaan testamentata. Näin ollen on tärkeää, että perinnönsaaja selvittää ensiksi, onko perintöä edes tulossa. Kaikissa maissa lapset eivät esimerkiksi peri automaattisesti vanhempiaan.