lakilehtonen-logo-uusi

Asianajaja

Lakimies vankalla ammattitaidolla - Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy

Lakimies, Lupalakimies vai Asianajaja?

Ihmiset käyttävät monesti yllä mainittuja termejä iloisesti sekaisin kun he puhuvat oikeudellisiin asioihin perehtyneistä henkilöistä. Mikä ero on sitten sillä valitseeko omaa asiaa hoitamaan lakimiehen, lupalakimiehen vai asianajajan? Jos sinut on haastettu käräjäoikeuteen vastaamaan tai olet aikeissa haastaa jonkun henkilön, tulee sinun etsiä luvan saanut lakimies tai asianajaja, koska ainoastaan he voivat edustaa sinua yleisissä tuomioistuimissa (käräjäoikeus, hovioikeus ja korkein oikeus) vuoden 2013 lainmuutoksen jälkeen. Muut yllä mainitut termit ainoastaan kuvaavat sitä mitä henkilö on opiskellut. Muissa juridisissa ongelmissa voit huoleti kääntyä myös muun kuin lupalakimiehen tai asianajajan puoleen, kunhan varmistut, että henkilö on osaava.

Sinulle paras lakimies

Kuinka sitten löytää se oikea henkilö, joka hoitaa juuri sinun asiasi kuntoon. Lakimiesten tai asianajajien keskinäistä paremmuutta ei voi mitata kuten pesukoneen pesutulosta, koska toinen asianajaja voi olla hyvä hoitamaan esimerkiksi yritysfuusioita kun taas toinen lakimies on erinomainen hoitamaan kylpyhuoneen kosteusvaurioon perustuvaa hinnanalennusvaadetta. Näin ollen oikean lakimiehen tai asianajajan valitsemisen juju on siinä, että sinun pitää löytää henkilö, joka on sopivin hoitamaan juuri sitä asiaa, joka on tällä hetkellä sinulle ajankohtainen.

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy

Perustin vuoden 2016 alussa Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy:n, koska tiedän, että voin auttaa ihmisiä selvittämään juridisia ongelmiaan niillä oikeudenaloilla, joissa olen hyvä. Oma työhistoriani alkaa vuodesta 2004, jolloin toimin reilun vuoden Ulkomaalaisvirastossa (nykyisin Maahanmuuttovirasto) oleskelulupia esitellen. Ulkomaalaisvirastosta siirryin Kuluttajavirastoon, jossa tein yli kymmenen vuoden työuran keskittyen kuluttajaoikeuteen, julkisiin hankintoihin, prosessien uudistamiseen sekä matkatoimistojen valvontaan. Olen myös työurani aikana toiminut usean vuoden ajan Kuluttajariitalautakunnassa sivutoimisena esittelijänä keskittyen autokauppaan sekä autojen korjauksiin liittyviin riitoihin. Tämän lisäksi olen istunut Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan pankkilautakunnassa lähes vuosikymmenen ratkoen erilaisia kuluttajien ja rahoituslaitosten välisiä riitoja (luotto- ja pankkikorttien varkaudet, lainoihin liittyvät ongelmat, jne.).

Ota yhteyttä !

Ota rohkeasti yhteyttä jos sinua askarruttaa mikä tahansa oikeudellinen ongelma. Mikäli en ole oikea taho löytämään ratkaisua ongelmaasi niin teen parhaani, että voin ohjata sinut sellaisen tahon puoleen, joka löytää ongelmaasi ratkaisun. Alkuneuvottelu on aina maksuton.

ps. Harrastan valokuvaamista ja kaikki kuvat näissä artikkeleissa ovat minun ottamia. Artikkelin lopussa on lyhyesti missä kuva on otettu.

Artikkelin kirjoittaja Petteri Lehtonen on Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy:n perustaja. Hän on erikoistunut asumiseen ja kuluttajansuojaan liittyvään juridiikkaan sekä perintöoikeuteen. Tämän lisäksi hänellä on yli vuosikymmenen kokemus sopimus-, matkailu-, hankinta-, julkisuus- ja hallintolainsäädännöstä.

(Kuvassa: Lissabonissa on useita Funiculareja, joilla pääsee kätevästi kaupungin kukkuloille)

Jaa tämä artikkeli

Petteri Lehtonen

Petteri Lehtonen

Petteri Lehtonen on yksityishenkilöiden lakiasioiden hoitamiseen erikoistunut juristi, joka palvelee myös taloyhtiöitä ja pk-yrityksiä.

Jaa tämä artikkeli

Heräsikö kysymyksiä?

Voit ottaa meihin aina yhteyttä ilman kuluriskiä. Pystymme useimmiten jo maksuttoman alkuneuvottelun aikana kertomaan sinulle, onko asiaa järkevämpää hoitaa itse vai kannattaako asian hoitamiseen palkata lakimies tai muu ammattilainen.

Aukioloajat

Maanantai-Perjantai: 8-20

Lauantai: Sopimuksen mukaan

Sunnuntai: Sopimuksen mukaan

Ota yhteyttä!

Viimeisimmät artikkelit