Matkustamiseen liittyvään juridiikkaan erikoistunut lakiasiaintoimisto

Koronaviruksen vaikutukset matkatoimistoihin

Matkatoimistoille suunnattu osio on ollut minulla tekeillä jo pitemmän tovin. Nyt kuitenkin ajattelin, että on viimeistään oikea aika ryhtyä kirjoittamaan sivua. Suunnitelmat menivät siten uusiksi, että nyt en kirjoita tänne perustietoja matkatoimistoja koskevasta lainsäädännöstä, vaan teen tästä sivusta Koronavirukseen keskittyvät sivun. Olen toiminut yli kymmenen vuotta aktiivisesti IFTTA:ssa (The International Forum of Travel and Tourism Advocates) ja tällä hetkellä nuo kontaktit ovat kultaakin kalliimpia, kun voin seurata reaaliaikaisesti muiden maailman maiden juridisia toimenpiteitä koronaa vastaan. Toimistomme on myös Suomen matkatoimistoalan liiton toimialajäsen.

Tästä ei siis tule perinteinen tietosivu, vaan enemmänkin pyrin nyt kokoamaan tietoa siitä, miten matkatoimistot voivat toimia tällaisessa erityslaatuisessa ympäristössä ja miten muut EU maat toimivat asiassa. Lisäksi pyrin mahdollisuuksien mukaan seuraamaan asian kehittymistä myös muualla maailmassa.

Tämän sivun kokoaminen alkaa 17.3.2020. Sivun rakenne on sellainen, että seuraavassa osassa tuon lyhyesti esiin tärkeimmät tiedot täysin subjektiivisin perustein. Viimeinen osio on taas vahvasti blogi tyyppinen, eli päivitän sitä mahdollisimman säännöllisesti, mutta tietoa voi olla hiukan lyhyesti ja sekavasti kirjoitettu, että kerkeän tekemään mahdollisimman usein päivityksiä. Päivitän tätä osiota siten, että aina uusin viesti tulee ylimmäksi.