lakilehtonen-logo-uusi

Yrityssaneeraus ja konkurssi

Yrityssaneeraus eli yrityksen velkasaneeraus

Konkurssi ja yrityksen velkasaneeraus ovat tärkeitä menettelyitä markkinatalousjärjestelmässä. Yrityksiä perustettaessa tavoitteena ja toiveena on aina yrityksen menestyminen. Aina ei kuitenkaan näin käy, ja yritys saattaa ajautua taloudellisiin vaikeuksiin. 

Konkurssi on yrityksen kohdalla lopullinen ja viimesijainen menettely. Ennen konkurssimenettelyyn ryhtymistä onkin syytä tarkastella, voisiko kyseeseen tulla yrityksen velkasaneeraus. Saneerausmenettely on hyvä vaihtoehto silloin, kun yritys on joutunut talousvaikeuksiin, mutta yritys on jatkamiskelpoinen ja sen toiminta on mahdollista tervehdyttää. Saneerausmenettelyllä puututaankin velallisyrityksen toimintamalleihin sekä tehdään velkajärjestelyitä yrityksen talouden elvyttämiseksi. Saneerausmenettelyä sääntelee laki yrityksen saneerauksesta.

Syytä on myös huomata, että saneerausmenettely on ensisijainen keino konkurssiin nähden, jos samanaikaisesti on vireillä hakemus yrityksen saneraamiseksi sekä konkurssiin asettamiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos yritys päätyy saneeraukseen, konkurssihakemus raukeaa, ja mikäli taas saneerausmenettely hylätään, jatkuu konkurssihakemuksen käsittely.

Lue lisää aiheestä täältä.

Ota Yhteyttä

1763Minna_H

Minna Pyykölä

Asiakkuusjohtaja
Yhteystiedot
services-1

Petteri Lehtonen

Osakas, OTK
Yhteystiedot

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.
Siinä selvitämme miten sinun asiasi hoidetaan parhaiten.

     

Konkurssi

Markkinataloudessa on normaalia, että yrityksiä tulee markkinoille ja samanaikaisesti yrityksiä poistuu markkinoilta. Yhtenä syynä markkinoilta poistumiseen on se, ettei yritystoiminta enää ole kannattavaa ja tilanne on päätynyt siihen pisteeseen, ettei yritys enää pysty vastaamaan veloistaan. Tämä johtaa usein yrityksen konkurssiin. Seuraavaksi tehdään selvennys siitä, miten konkurssi pääpiirteissään etenee. Konkurssilaki sääntelee konkurssin toteuttamista ja sisältöä.

Hakemuksen yrityksen asettamisesta konkurssiin voi tehdä sekä velkoja että velallisyritys itse. Konkurssia ei kuitenkaan käynnistetä kevein perustein, sillä konkurssi on yrityksen kannalta lopullinen yritystoiminnan päättävä toimenpide. Ennen konkurssin käynnistämistä onkin tärkeä varmistua, että konkurssi on tarkoituksenmukainen. Esimerkiksi velkojan muutaman sadan euron saatavalla ei vielä pääsääntöisesti voida hakea yritystä konkurssiin.

Lue lisää aiheestä täältä.

Ensimmäinen yhteydenotto on aina maksuton.
Siinä selvitämme, miten sinun asiasi hoidetaan parhaiten.

Lakiasiaintoimisto Lehtonen Oy:n

Uusimmat insolvenssioikeuteen liittyvät artikkelit

Konkurssi

Konkurssi

Yrityksen velkasaneeraus

Yrityksen velkasaneeraus

Ota yhteyttä +358 9 3540 7111

[]
1 Step 1
Nimi
accessibility
Puhelinnumero
call
Lyhyt selostus asiasta
0 / 2000
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft – WordPress form builder

Jaa Laki Lehtosen sivut