25.3.2020

Saksa vaikeuttaa konkurssiin hakemista

Saksa on muiden Keski-Euroopan maiden sijaan alkanut valmistelemaan poikkeuslainsäädäntöä, joka estäisi velkojia hakemaan velallista konkurssiin ns. COVID-19-Insolvenzaussetzungsgesetz -laki.

Ranska ottaa Voucherit käyttöön

Rahojen palauttamisen sijaan matkanjärjestäjä voi antaa matkustajalle matkan hintaa vastaavan voucherin, joka on voimassa 18 kuukautta. Mikäli matkustaja ei ole käyttänyt voucheria annettuun määräaikaan mennessä matkanjärjestäjän tulee palauttaa matkustajan rahat.

Kanada päättää Vouchereiden käytöstä lentolippujen osalta

Lue lisää täältä:

https://otc-cta.gc.ca/eng/statement-vouchers

Air France kieltäytyy rahojen palautuksesta

Flyertalk.com on käynnissä mielenkiintoinen keskustelu siitä, että Air France on myös kieltäytynyt palauttamasta lentolippujen hintaa lentoyhtiön peruttua varatun lennon. AF on vedonnut samaan lakiin, jonka perusteella matkatoimistot voivat antaa voucherin matkan peruutustilanteessa. Keskusteluun pääsee täältä:

https://www.flyertalk.com/forum/air-france-klm-other-partners-flying-blue/2014200-covid-19-refund-provided-voucher-non-refundable-fares.html

Tällaisessa tilanteessa, jossa olen myös itse, on hyvä pitää mielessä luottokorttiyhtiön korvausvelvollisuus. Vaikka keskustelun perusteella näyttäisi siltä, että myös luottokorttiyhtiö on kieltäytynyt palauttamasta rahoja, niin mikään ei tietysti estä kuluttajaa kuittaamasta kyseistä summaa seuraavasta laskusta.

Scroll to Top