Asuntoriidat

Oikeudellisia artikkeleita, jotka liittyvät asuntoriitoihin.

Ostaja vaatii hinnanalennusta

Asunnon virheet ovat usein laatuvirheitä. Ostajalla on näissä tilanteissa oikeus vaatia virhettä vastaavaa tai muuten virheeseen nähden määrältään kohtuullista hinnanalennusta. Ostajan onkin hyvä olla tietoinen, mitkä seikat vaikuttavat hinnanalennuksen määräytymiseen ja mitä velvollisuuksia ostajalla itsellään on.

Myyjän vastuu asuntokaupassa kosteusvaurio

Myyjä on pääsääntöisesti vastuussa asunnosta löytyvistä virheistä ja asunnon kosteusvaurioista, mutta vastuu voi tietyissä tilanteissa rajoittua tai poistua kokonaan. Myyjä ei kuitenkaan vastaa asunnon virheistä loputtomiin, minkä lisäksi ostajan oma toiminta voi vaikuttaa myyjän vastuun laajuuteen.

Asuntokaupan purku kosteusvaurio

Asunnon kosteusvaurio on ikävä yllätys. Asunnon kosteusvaurio voi oikeuttaa kaupan purkamisen. Se missä tilanteessa purkuoikeus syntyy, määräytyy asuntokaupoissa asuntokauppalain ja kiinteistökaupoissa maakaaren perusteella.

Talopaketin hinnankorotus

Talopaketin hinnankorotus

Sillä joka ylivoimaiseen esteeseen vetoaa, on aina näyttötaakka siitä, että jossain on ylivoimainen este. Se ei siis riitä, että ilmoitetaan materiaalipulan olevan ylivoimainen este ja sen perusteella nyt nostetaan hintoja.

Urakkasopimuksen tekeminen

Urakkasopimuksen tekeminen

Kun on kyse elinkeinonharjoittajan ja kuluttajan välisistä urakkasopimuksista, on myös katsottu tarpeelliseksi säännellä näitä sopimuksia kuluttajansuojalailla.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Taloyhtiön vastuujakotaulukko auttaa ymmärtämään, miten vastuut jakautuvat taloyhtiössä taloyhtiön ja osakkaiden välillä.

Taloyhtiön hallituksen vastuu

Taloyhtiön hallituksen vastuu

Hallituksen vastuulle kuuluu ensinnäkin laaja joukko hallinnollisia tehtäviä. Hallituksen vastuulla on muun muassa yhtiökokousten järjestäminen sekä taloyhtiön sopimusasioiden ja talouden hoitaminen.

Kiinteistövälittäjän vastuu asuntokaupassa

Kiinteistövälittäjän vastuu asuntokaupassa

Asuntojen myynnissä merkittävässä roolissa ovat kiinteistönvälittäjät, sillä monet asunnoista myydään kiinteistönvälityspalveluita käyttäen. Ihanteellisessa asunnon myyntitapahtumassa kaikki ovat tyytyväisiä kauppaan ja ongelmia ei ilmene. Aina ei kuitenkaan näin tapahdu ja silloin mietitään kuka vastaa ja mistäkin.

Talon myynti

Talon myynti

Talon myynti Tämän artikkelin tarkoituksena on valottaa yhtä tämän päivän uutisoiduimmasta aiheesta, eli talon myyntiä ja siitä aiheutuneita ongelmia. Tässä artikkelissa asiaan paneudutaan hiukan toisesta näkökulmasta, mihin asian käsittelyssä on totuttu. Talon eli kiinteistön myyntiä …

Talon myynti Lue lisää »

Asuntokaupan purkaminen

Asuntokaupan purkaminen

Asuntokaupan purkaminen ja sen edellytykset Asuntokaupan purkaminen on ongelma, joka johtuu monista rakentamiseen sekä sen sääntelyyn liittyvistä ongelmista. Toisaalta vanhenevia asuntoja myydään tällä hetkellä paljon, minkä lisäksi ennen asunto- tai kiinteistökauppaa tehtävää kuntoarviota ei vieläkään säädellä …

Asuntokaupan purkaminen Lue lisää »

Kosteusvaurio kylpyhuoneessa - Taloyhtiön vai osakkaan vastuulla

Kylpyhuoneen kosteusvaurio

Kosteusvaurio kylpyhuoneessa – kuka maksaa? Käyn tässä läpi yhtä tämän päivän suurimmista ongelmista asuntomarkkinoilla, eli kylpyhuoneen kosteusvauriota vanhoissa taloyhtiössä. Kosteusvaurio on ongelma, joka juontaa juurensa yleensä eri vuosikymmenellä tehtyyn rakenteeseen. Tietysti kosteusvaurio voi syntyä ja syntyykin monesti …

Kylpyhuoneen kosteusvaurio Lue lisää »

Scroll to Top
Vieritä ylös